Глас за Земјата!

Added by Earth Hour Macedonia on 16th February 2020 in the category Прес.

Започната од WWF и партнерите како симболичен настан за исклучување на осветлувањето во Сиднеј во 2007 година, Часот на планетата Земја сега е едно од најголемите движења во светот за животната средина. Одржувана секоја година во последната сабота во месец март, Часот на планетата Земја обединува милиони луѓе во повеќе од 180 земји и територии, исклучувајќи ги нивните светла за да покажат поддршка за нашата планета.

Оваа година, дадете го вашиот глас за природата, за да им овозможите на светските лидери да побараат итна политичка акција за да се смени загубата на природата и да се заштити нашата планета.

ДОДАЈ ГЛАС

Следи нѐ секаде!

youtubeinstagram