Author Archive

Глас за Земјата!

Added by Earth Hour Macedonia on 16th February 2020 in the category Прес.

Започната од WWF и партнерите како симболичен настан за исклучување на осветлувањето во Сиднеј во 2007 година, Часот на планетата Земја сега е едно од најголемите движења во светот за животната средина. Одржувана секоја година во последната сабота во месец март, Часот на планетата Земја обединува милиони луѓе во повеќе од 180 земји и територии, исклучувајќи ги нивните светла за да покажат поддршка за нашата планета.

Оваа година, дадете го вашиот глас за природата, за да им овозможите на светските лидери да побараат итна политичка акција за да се смени загубата на природата и да се заштити нашата планета.

ИЗВЕШТАЈ НА АКТИВНОСТИ 2016

Added by Earth Hour Macedonia on 26th June 2016 in the category Прес.

Здружението за заштита на животната средина ЧАСОТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЈА Скопје го објави извештајот за активности поврзани со активностите за организирање на акцијата Часот на планетата Земја 2016.Read the complete post »

Одбележан Часот на планетата Земја во Македонија!

Added by Earth Hour Macedonia on 20th March 2016 in the category Прес.

Големото одбележување на Часот на планетата Земја во Македонија стана хит низ целиот свет!Read the complete post »

66 локации ќе потонат во мрак за Часот на планетата Земја!

Added by Earth Hour Macedonia on 18th March 2016 in the category Прес.

Седма година по ред, Македонија се вклучува во одбележувањето на најголемата светска еколошка акција Часот на планетата Земја, кога во 20:30 часот по локално време, во период од еден час во мрак ќе потонат над 178 земји и 7000 града ширум светот.Read the complete post »

Моќна македонска реклама за Часот на планетата Земја!

Added by Earth Hour Macedonia on 9th March 2016 in the category Прес.

На 10 дена до најголемата светска еколошка акција кога во едночасовен мрак ќе потонат преку 7000 града во над 170 држави, организацијата на Часот на планетата Земја во Македонија официјално го промовираше македонскиот видеоспот за акцијата за 2016 година.Read the complete post »

Македонија во светската реклама за Часот на планетата Земја!

Added by Earth Hour Macedonia on 15th February 2016 in the category Прес.

Како што започнува одбројувањето до најголемата светска еколошка акција Часот на планетата Земја, денеска тимот на ова движење официјално го промовираше глобалното видео од светската маркетинг кампања во кое се појавуваат и неколку инсерти од Македонија!Read the complete post »

Прослави го Часот на планетата Земја!

Added by Earth Hour Macedonia on 28th March 2015 in the category Прес.

ПРОЧИТАЈ ГИ ИНСТУКЦИИТЕ (ЗАДОЛЖИТЕЛНО) СО КЛИК ТУКА!

Неколку часа нѐ делат од еколошкиот мрак за Часот на планетата Земја!

ПОСЕТИ ЈА ЦЕНТРАЛНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА НА УЛИЦА МАКЕДОНИЈА ИЛИ ИСКЛУЧИ ГИ СВЕТИЛКИТЕ ВО ТВОЈОТ ДОМ!

Дали и ти ќе ја одбележиш нашата акција? Испрати ни фотографија или видео на следниот линк: http://earthhourmk.org/isprati-foto/

1. Испратете фотографии на [email protected] или видео на [email protected]

2. Доколку материјалот го надминува лимитот на прикачување, испратете ги материјалите преку wetransfer.com na [email protected] или [email protected] соодветно!

3. Користете ги ознаките ‪#‎EarthHourMK‬ или ‪#‎ТвојатаМоќ‬ доколку прикачувате ваши фотографии на социјалните мрежи!

МАКЕДОНИЈА, ВКЛУЧИ СЕ ВО АКЦИЈАТА И ИСКЛУЧИ ГИ СВЕТИЛКИТЕ!

Цела Македонија во мрак за Часот на планетата Земја!

Added by Earth Hour Macedonia on 25th March 2015 in the category Прес.

Шеста година по ред, Македонија се вклучува во одбележувањето на најголемата светска волонтерска акција Часот на планетата Земја, кога во 20:30 часот по локално време, во период од еден час во мрак ќе потонат над 162 земји и 7000 града ширум светот.Read the complete post »

Познатите личности се вклучуваат во Часот на планетата Земја!

Added by Earth Hour Macedonia on 15th March 2015 in the category Прес.

Шеста година по ред, Македонија се вклучува во одбележувањето на најголемата светска волонтерска акција Часот на планетата Земја, во која учество ќе земат над 162 земји ширум светот.Read the complete post »

Одбројувањето започнува: Исклучи ги светилките!

Added by Earth Hour Macedonia on 1st March 2015 in the category Прес.

Уште 28 дена до Часот на планетата Земја! Најголемата светска волонтерска акција го најавува големиот настан на 28 март во 20:30 кога во мрак ќе потонат над 162 земја и 7000 градови, меѓу кои дел е и Македонија.Read the complete post »