Posts Tagged ‘акција’

Македонија по 12-ти пат се вклучува во акцијата Часот на планетата Земја

Added by Earth Hour Macedonia on 15th March 2021 in the category Прес.

Милиони луѓе ширум светот виртуелно ќе се обединат во испраќање на заедничка порака за спас на планетата Земја, во сабота на 27 март, кога ќе се одржи глобалната еколошка акција Часот на планетата Земја. Точно во 20:30 часот по локално време во мрак ќе потонат илјадници споменици ширум светот за да предупредат дека климатските промени се случуваат сега и тука.Read the complete post »