Posts Tagged ‘гласај за планетата’

Глас за Земјата!

Added by Earth Hour Macedonia on 16th February 2020 in the category Прес.

Започната од WWF и партнерите како симболичен настан за исклучување на осветлувањето во Сиднеј во 2007 година, Часот на планетата Земја сега е едно од најголемите движења во светот за животната средина. Одржувана секоја година во последната сабота во месец март, Часот на планетата Земја обединува милиони луѓе во повеќе од 180 земји и територии, исклучувајќи ги нивните светла за да покажат поддршка за нашата планета.Read the complete post »